Koronasamarbeid mellom ni lokale medier

Samarbeid med lokalmedier om korona epidemien

Våren 2020 tok SUJO initiativ til et samarbeid mellom lokalmedier om koronaepidemien. SUJO bad publikum ta kontakt med opplysninger og historier om korona som de mente journalister burde se nærmere på. Med bakgrunn i disse innspillene ble det søkt innsyn og videre utviklet et stort datasett basert på smittetall i norske kommuner. Lokale medier ble i samarbeid med LLA (Landslaget for lokalaviser) invitert til åpne redaksjonsrom. Ni lokale medier deltok i de daglige digitale redaksjonsrommene og diskuterte og fikk hjelp til å utvikle saker av kolleger i andre medier og SUJOs reportasjeledere.

Disse deltok i koronasamarbeidet: Vestnytt, Askøyværingen, Bygdanytt, Strilen, Hallingdølen, Avisa Dølen, Stangeavisa, Avisa Hordaland og Ringsaker Blad.

Bilde: SKjermbilde fra Hallingdalens publiserte sak om koronaepidemien.

Koronaviruset har endret Norge. Tiltakene har vært dramatiske for oss alle. Mye av det som skjedde før og under pandemiener fortsatt ukjent for de fleste. Har du opplysninger eller historier som journalister bør se nærmere på? Da vil vi gjerne at du deler med oss!
Senter for undersøkende journalistikk ved Universitetet i Bergen har opprettet en egen redaksjon som skal innhente informasjon knyttet til koronapandemien. Redaksjonen skal ikke publisere egne saker, men bidra med journalistisk research til norske redaksjoner.

Redaksjonen

Steinar Figved

Redaksjonsleder
Steinar er frilans journalist med bred erfaring fra lokale og nasjonale nyhetsmedier. Som undersøkende journalist har han gjennomført en rekke større prosjekter, nå sist samarbeidsprosjektet Vindparadiset (TV 2 Nyhetene og SUJO). Han har vunnet flere priser for undersøkende journalistikk, blant annet SKUP-prisen i 2011 (TV 2 Nyhetene).


@:steinar.figved@skylight.no
M: +47 905 65 437
Kontakt meg sikkert og kryptert på Signal (app)

Per Christian Magnus

Senterleder SUJO
Per Christian har jobbet som journalist og dokumentarfilmskaper. Han har 15 års fartstid i TV 2 som utenriksjournalist, redaksjonssjef og journalist i Dokument 2, og åtte år i NRK som journalist i Brennpunkt, Dagsrevyen, Her og Nå og NRK Hordaland. Magnus har vunnet Den store journalistprisen og flere andre priser.


@:per.magnus@sujo.no
M: +47 414 23 330
Kontakt meg sikkert og kryptert på Signal (app)

Kristine Holmelid

Reportasjeleder SUJO
Kristine har mer enn 20 års erfaring som journalist og reportasjeleder. Hun har jobbet som journalist i Bergens Tidende innen en rekke fagfelt og har vært nyhetsleder for BTMagasinet. Hun ledet arbeidet med magasinets undersøkende og fortellende prosjekter, blant andre SKUP-vinner Jannes historie.@:kristine.holmelid@sujo.no
M: +47 909 50 320
Kontakt meg sikkert og kryptert på Signal (app)

SUJO er medlem av

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram