Tilbake

Aftenposten Innsikt

Frilansjournalist Laila Borge har i samarbeid med SUJO arbeidet med et større graveprosjekt om vannkraft for Aftenposten Innsikt.

"Kampen om dråpene: Mest mulig vannkraft eller vern av natur?" er en undersøkende sak som ble publisert i den 5. utgaven av Aftenposten Innsikt i mai, og som også er publisert på aftenposten.no. Saken tar opp aktuelle problemstillinger i en tid hvor NVE skal vurdere å pålegge krav til miljøforbedringer hos flere vannkraftverk.

Under arbeidet har Laila Borge hatt en fast plass i våre lokaler i Media City Bergen. Her hospiterte hun i om lag to måneder. Laila Borge er også den første frilansjournalisten som har hospitert hos SUJO over en lengre periode. 

Per Christian Magnus var reportasjeleder under prosjektet.

Les saken her

Laila Borge om samarbeidet med SUJO

 Som frilanser kan det være vanskelig å sette av nok tid og ressurser til større prosjekter. Den økonomiske støtten fra SUJO var avgjørende for at dette prosjektet ble realisert. Mens jeg jobbet med prosjektet fikk jeg dessuten fast kontorplass i SUJOs lokaler, i et inspirerende miljø med andre journalister og studenter som jobber med graveprosjekter. Der fikk jeg jevnlig oppfølging og faglige innspill. Jeg fikk også god hjelp til å systematisere arbeidet, kvalitetssikre innholdet og kna teksten. Jeg har allerede anbefalt SUJO til andre frilansere med ideer til gode graveprosjekter, og jeg håper flere benytter sjansen til å realisere ideene sine.