Avisa Nordhordland

«Det siste året har Avisa Nordhordland jobbet med to graveprosjekt. Det ene handler om habilitet og varsling i kommunen. Det andre tar for seg læreres stillingsvern. Lærerne mener de i ytterste konsekvens risikerer å stå uten stillingsvern, og at skoleledelse og kommuneledelse tolker lovverket feil.  

Les de første artiklene i artikkelseriene her (bak betalingsmur):

Avsløringar i ny rapport: Prisen blei tidobla og prosjektleiar var også inhabil

I 28 år var han lærar på ungdomsskulen: Så blei han skulda for vald mot elev

Foto: Avisa Nordhordland.

Trond Roger Nydal, redaktør i Avisa Nordhordland, sier at lesingen har økt, de har fått nye abonnenter og mer engasjement som et resultat av disse graveprosjektene. I tillegg har redaksjonen fått overveldende mye positive tilbakemeldinger. 

– I lokalavis er det ofte slik at du får tilbakemeldinger på det som er feil, når vi skulle ha gjort noe annerledes eller når vi ikke har vært tilstede på et arrangement. Men i dette tilfellet har vi fått overraskende mange positive tilbakemeldinger. Vi har blitt applaudert og oppfordret til å grave mer av personer jeg trodde skulle mene det motsatte.» 

Sakene er gjort med støtte fra og i samarbeid med Senter for Undersøkende Journalistikk ved Universitetet i Bergen. 

SUJO er medlem av

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram