Siden 2018 har mange norske journalister vært innom våre verksteder eller samlingsbaserte masteremner. Fulltidsstudentene i undersøkende journalistikk veiledes av oss. Her er noen erfaringer de sitter igjen med:
På kort tid utløste SUJO kompetanse jeg umiddelbart fikk bruk for. Veldig konkrete forelesninger avmystifiserte regneark og andre verktøy på en utrolig spennende måte.
Det er mye lettere å ha en god dialog når UiB og bransjen er lokalisert på samme plass. Det virker også som om det er en vilje fra bransjen å få til et samarbeid med masterstudentene på undersøkende journalistikk.
Noen ganger ble det holdt redaksjonsmøter i klasserommet vårt for å gi direkte innsikt i hvordan det fungerer. Om man er engasjert og ”på” er det lett å skaffe seg gode kontakter i mediebransjen, også når man er student.
Dette burde vært obligatorisk for alle som vil jobbe med undersøkende journalistikk.
Det er kompetanseheving, både for meg selv, men også noe jeg kan ta med inn i hele redaksjonen. Vi skal begynne med mer undersøkende journalistikk, og trenger kompetanse på hvordan vi skal sette i gang litt større prosjekter.
Gir nyttig inspirasjon og solid innsikt for videre arbeid med krevende, undersøkende journalistikk. Faglig tyngde styrker vår gjennomføringsevne i en tid der jakten på siste nytt trumfer utholdenhet som utfordrer de som utnytter makten.
Veldig spennende. Anbefales sterkt! Mange nyttige verktøy, gode forelesere og ikke minst et veldig godt og lærerikt fellesskap blant studentene.
Takknemlig for alle som har lagt til rette slik at jeg har hatt muligheten til å både levere masteroppgaven og gjennomføre muntlig forsvar av den midt på Stillehavet.
Vi hadde veldig gode forelesere. Studiet ga konkrete verktøy som gjør graving lettere i både små og store redaksjoner.
På SUJO diskuterer vi alt som er vanskelig i gravejournalistikken. Tilbake på jobb blir jeg bittelitt klokere og mye tryggere.