Masteremnet har gir deg avansert kunnskap om og ferdigheter i å løse arbeidsoppgaver som er relevante for dyptgående gravejournalistikk. Man lærer å følge pengestrømmer ut av landet, navigere i selskapsstrukturer, samt avansert personsøk. Studiet gir avansert kunnskap om korrupsjon og hvordan du får innsyn i reelle rettighetshavere.
I løpet av studiet lærer man å følge pengestrømmer ut av landet, navigere i selskapsstrukturer, samt avansert personsøk.
Studiet vil også gi avansert kunnskap om ulike former for korrupsjon og innsyn i reelle rettighetshavere i norske selskap.
Ved å lære seg avansert research kan du som journalist skape mer relevant, grundig og kritisk journalistikk.
Studiet består av tre samlinger på Media City i Bergen. Eksamen består av en emneoppgave som skal leveres innen oppsatt frist. 10 studiepoeng.
Forelesere
Tina Søreide, konkurransedirektør. (Foto: Konkurransetilsynet)
Jon Petter Rui, jusprofessor UiB. Underviser og forsker innenfor fagfeltene strafferett, straffeprosess og menneskerettigheter. Fagbokforfatter og ofte ekspertkilde i mediene. (Foto: UiB)
Erik Arvnes leder området gransking & compliance i KPMG Norge. Har spesialkompetanse innen anti-korrupsjon, gransking og corporate Intelligence. Har bistått en rekke virksomheter i inn -og utland som rådgiver og prosjektleder i saker med mistanke om korrupsjon, økonomiske misligheter eller brudd på arbeidsrettslige forhold. (Foto: KPMG)
Petter Gottschalk, professor emeritus, BI. (Foto: BI)